Peti festival „Na raskrsnici“ protekao u nezaboravnoj atmosferi, donoseći spoj kultura i pozitivne energije na jednom mestu

Prvi gosti festivala, grupa „Salsa y punto“, doneli su toplotu i ritam sa sobom. Njihov vođa, karizmatični pevač Raul, predvodio je ekipu talentovanih muzičara iz Kube i Srbije, uz podršku dvoje plesača koji su uneli dodatnu magiju u veče ispunjeno salsom, rumbom, latino džezom i tradicionalnom kubanskom muzikom.

Veče drugog dana festivala bilo je obeleženo dvostrukim jubilejom. Prvi je bio u čast petog izdanja festivala, što je predstavljalo poseban povod za slavlje. Drugi jubilej odnosio se na „Trio balkanske žice“, sastavljen od talentovanih muzičara Zorana Starčevića i njegovih sinova Nikole i Željka, koji su proslavili dvadeset godina od svog prvog koncerta pod ovim imenom u Loznici.

Trećeg dana festivala, planiran nastup sastava „Wonder Strings Quartet“ u amfiteatru Crkve Svetih apostola Petra i Pavla u Banji Koviljači otkazan je zbog lošeg vremena. Međutim, to nije pokvarilo uzbuđenje publike koja je umesto toga došla u Vukov dom kulture i uživala u nezaboravnom muzičkom putovanju koje im je priredio ovaj četvoročlani muzički tim. Dve violinistkinje, violončelistkinja i violistkinja, uz pojačanje perkusioniste, priredili su muzički spektakl spajajući klasičnu muziku s rokenrolom. Njihov repertoar obuhvatao je kako poznate melodije jugoslovenskog i srpskog roka, tako i legendarnih svetskih hitova poznatih grupa.

Violinistkinja Aleksandra Popović podelila je priču o sastavu, naglašavajući njihovu ljubav prema klasičnoj muzici i želju da izađu iz tih okvira i istraže nove izraze. Svojom originalnošću i energijom, „Wonder Strings Quartet“ osvajao je srca publike već nekoliko godina, a sada su se radovali što su deo ovog sjajnog festivala u Loznici.

Tako je peti festival „Na raskrsnici“ prošao u nezaboravnoj atmosferi, pun muzičkih iznenađenja i raznolikosti, donoseći spoj kultura i pozitivne energije na jednom mestu. Ovaj festival je još jednom potvrdio svoj status regionalnog muzičkog događaja koji se s nestrpljenjem očekuje svake godine.

Produkcija „Starčević“ i Turistička organizacija grada Loznice, uz podršku Centra za kulturu „Vuk Karadžić“, bili su domaćini ovog regionalno poznatog festivala.