Jun, mesec roditeljstva i grada Loznice

Foto: Grad Loznica

Jednom od najlepših manifestacija u Loznici, koja promoviše porodicu i porodične vrednosti „Dan roditeljstva“, na lozničkom šetalištu u sredu, 14. juna počeli su programi obeležavanje Dana grada, 16. jun.

Najmlađi sugrađani u dvočasovnom programu imali su priliku da iskažu svoje likovne, muzičke i sportske afinitete, kao i da uživaju u brojnim sadržajima koje je Gradska uprava organizovala na brojnim štandovima.

Tako je uvek kreativna ’’Mašta bašta’’ na svom štandu zainteresovala male slikare , dok su ‘‘Moj lekar’‘ i ‘’Moj apotekar’’ sa mališanima obavljali „ozbiljne“ preglede, te pravili parfeme i kreme sa zaposlenima u Apotekarskoj ustanovi ’’Loznica“, a pazilo se i da slavlje sadrži sve što jedan rođendan zahteva, pa slatkiši i baloni nisu izostali.

Svečanost je otvorila načelnice Odeljenja za društvene delatnosti Tanja Glišić Matić. Ona se zahvalila SKGO i UNICEF-u na podšci i istakla da Grad uzdvaja značajna sredstva za podršku roditeljima, kao i da će u narednom periodu na raspolaganju biti i dodatne mere.

– Grad Loznica se trudi da kroz niz mera podrške bude vetar u leđa porodicama sa decom, ali onima koje se bore da dobiju potomstvo. Ne postoji medalja za roditelje i trofeji, ali postoje pogledi i osmesi naše dece. U okviru proslave Dana grada ovde slavimo život, ljubav, negu, posvećenost, razumevanje, porodicu – rekla je Glišić Matić.

Šlag na slavljeničkoj torti bio je koncert Leontine i hora ‘‘Čarolija’‘, u kom su podjednako uživali deca, roditelji, kao i bake i deke.
Dan roditeljstva organizovali su Grad Loznica, Turistička organizacija grada i Predškolska ustanova ‘‘Bambi’‘.