Za lozničke mališane najbolji uslovi u novom vrtiću „Kolibri“

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović i vršilac dužnosti ministra prosvete Đorđe Milićević, obišli su danas novoizgrađeni vrtić „Kolibri“  u okviru predškolske ustanove „Bambi“, u kome je obezbeđeno 270 novih mesta za boravak dece.

Gradonačelnik Petrović poželeo je svoj deci, njihovim roditeljima i zaposlenima da im novi vrtić bude drugi dom i da se osećaju kao kod svoje kuće i zahvalio svima koji su doprineli da Loznica dobije jedno velelepno zdanje.

„Ovo je jedan u nizu izuzetno važnih projekata koji su realizovani u našem gradu upravo zahvaljujući podršci naše države, Vlade, resornog ministarstva i Grada Loznice. Loznica je grad koji se brzo i snažno razvija. Loznica je grad budućnosti. Izgradnja ovog objekta u PU „Bambi“ je prilika da svi zajedno pošaljemo snažnu poruku podrške roditeljima i roditeljstvu, jer zemlja bez ljudi ne predstavlja ništa“,  istakao je gradonačelnik i podsetio i na druge brojne važne projekte u Loznici koji su u toku ili su završeni.

Milićević je rekao da se proširenjem kapaciteta vrtića pruža podrška roditeljima, lokalnoj samoupravi,  dok se našim najmlađima, pogotovo onima iz socijalno osetljivih grupa, omogućava adekvatno vaspitanja i obrazovanja kao osnov za srećno detinjstvo, a samim tim i bolju budućnost.

„Izgradnjom novog objekta nastavljamo sa sprovođenjem naše obrazovne politike koja ima za cilj povećanje obuhvata dece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem“, izjavio je on.

Novi objekat prostire se na 1840 metara kvadratnih i za njegovu izgradnju izdvojeno je nešto više od 119 miliona dinara.  Za opremanje novoizgrađenog vrtića „Kolibri“ didaktičkim materijalima i nameštajem izdvojeno je oko 12 miliona dinara, dok je za IKT nameštaj i opremu izdvojeno oko 2 miliona dinara.

Izgradnja i opremanje novog objekta u okviru predškolske ustanove „Bambi“ u Loznici deo je projekta „Inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja“ koje sprovodi Ministarstvo prosvete uz podršku Svetske banke, a ima za cilj da unapređuje dostupnost kroz izgradnju vrtića, kvalitet i uslove predškolskog vaspitanja i obrazovanja za svu decu.

U okviru posete Loznici, v.d. ministra prosvete, Đorđe Milićević posetio je i vrtić „Bambi“ koji je centar klastera u Programu podrške predškolskim ustanovama u primeni novih Osnova programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja – Godine uzleta i dodelio im Zahvalnicu za  podršku horizontalnom učenju praktičara u okviru modela Zajedničko učenje modelovanjem.