U susret rođendanu grada – Bogat program za sve Lozničane

Svečanom akademijom, od 18 časova, u Vukovom domu kulture Loznica će u petak, 16. juna, beležiti Dan grada i svoj 157. rođendan. To je danas, uz podsećanje na trodnevne programe koji počinju 14. juna u susretu sa novinarima potvrdio gradski menadžer Dejan Stalović,. Uz pozdravnu reč gradonačelnika Vidoja Petrovića, akademija će biti prilika da se podsetimo na godinu za nama koja je bila „jedna od najuspešnijih” u razvoju Loznice, a biće dodeljena najveća gradska priznanja, povelje i plakete, istaknutim Lozničanima za doprinos sveukupnom razvoju grada. Programi počinju Sajmom roditeljstva na platou ispred Vukovog doma kulture, u sredu, od 17 do 19 časova. Prema rečima Tanje Glišić Matić, načelnice Odeljenja za društvene delatnosti praznične svečanosti počinju lutkarskim pozorištima, a onda likovnim radionicama, ‘’Mašta bašta’’ na kojima će deca i roditelji zajedno stvarati mala umetnička dela koja će moći da ponesu sa sobom.

– Imamo muzičke radionice koje organizuje ”Bim–bam”, druženje roditelja i dece, plesne radionice ”Oki-doki”, i školicu sporta ”Šampioni” koja će organizovati takmičenje dece protiv roditelja, a poligoni će izgledati kao igre bez granica. Tu će biti štandovi gde će deca zajedno sa pedijatrom pregledati roditelje, a on će im objašnjavati šta, kako i zašto treba da rade, cilj je da deca, ako ga imaju, prevaziđu strah od lekarskih pregleda. Biće i radionica ‘’Moj apotekar’’ gde će deca i roditelji praviti kreme i parfeme, kao i ona o zdravoj ishrani. Cilj ovogodišnjeg Sajma roditeljstva je da deca nauče roditelje onda budu veseli bez razloga, uvek nečim okupirani i da se svom snagom bore za ono što žele. Ako vreme bude nestabilno, sve to biće preseljeno u Vukov dom kulture – rekla je načelnica Odeljenja za društvene delatnosti.

Milan Nedeljković, član Gradske komisije za sport je za četvrtak u podne orijentiring trku u parku Banje Koviljače, ali isvečeni prijem najuspešnijih sportista uUstanovi fizičke kulture ‘’Lagator’’. – Mi smo u ovoj godini imali velike uspehe na sportskim borilištima, ali se na kraju godine bira jedan sportista i klub, tako da želimo da na ovaj način povodom Dana grada pomenemo sve te ljude koji su zaslužni za razvoj sporta u Loznici. U 17 časova imaćemo Dan sporta, druženje naših najmlađih sportista sa sugrađanima na šetalištu gde će biti golovi, strunjače, pokretni koš. Druženje traje do 19 časova, a ukoliko bude kiše, tu manifestaciju pomerićemo za neki drugi dan – rekao je Nedeljković.

Snežana Perić, direktorica TOGL, kazala je da će u sredu od 19 časova održati koncert Leontina i hor ‘’Čarolija’’ ispred Vukovog doma kulture, a u četvrtak u amfiteatru stare crkve, od 18 časova, svirati polaznici Škole rok gitare.

U dvorištu Tehničke škole uoči praznika grada u 20 časova je ”Lila Lo žurka” na kojoj nastupaju polaznici di-džej škole Kancelarije za mlade, rok bendovi ”Solo” i ”Crna strela”, kao i Marko Luis koji je već nastupao pred Lozničanima. Na sam Dan grada biće održan etno-bazar na šetalištu gde će od 14 do 20 časova biti izloženo sve ono što prave vredne ruke Podrinja, a od 19 sati nastupa Dečji folklorni ansambl KUD ‘’Karadžić’’ ispred Vukovog doma kulture. Uporedo će se odvijati i manifestacioni programi Centra za kulturu Vuk Karadžić “Mićini i Verini dani”.