Nastavak uređenja Podzemnog grada

Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije doniralo je Turističkoj organizaciji opštine Mali Zvornik 300.000 dinara za otvaranje suvenirnice u okviru kulturno – istorijskog kompleksa „Podzemni grad Karađorđevića“ u Malom Zvorniku.

Prema rečima direktorke Turističke organizacije, Marice Lukić, i lokalna samouprava opredeliće 300.000 dinara za ove namene.

Ona je navela da su pomenuta sredstva dobijena na javnom konkursu ministrastva, preko projekta u okviru kojeg je predviđeno da polovinu sredstava potrebnih za nabavku suvenira i promociju lokaliteta obezbedi opština.

Lukić je podsetila da je u ranijim fazama rekonstrukcije i uređenja Podzemnog grada Karađorđevića nabavljen neophodni nameštaj za suvenirnicu, police i vitrine za izlaganje suvenira, kao i pult za prodaju.

Direktorka je navela da potreba za otvaranjem suvenirnice odavno postoji, a posebno je izražena u poslednje vreme, usled povećanog broja poseta ovom objektu i sve češćeg interesovanja posetilaca za kupovinu suvenira koji bi ih sećali na posetu Malom Zvorniku i Podzemnom gradu Karađorđevića.

U suvenirnici će na prodaju biti ponuđeni različiti predmeti koje posetioci na putovanjima vole da pazare, kao što su magneti, metalni i drveni privesci, otvarači za flaše, šolje, kačketi, mini rokovnici i ostali slični suveniri sa oznakom Malog Zvornika.

U ponudi će biti i razglednice opštine Mali Zvornik, koje je izradio umetnik Slavko Kostić.

Lukić je navela da predstoji procedura potpisivanja ugovora u Ministarstvu turizma i omladine o korišćenju dobijenih sredstava, a nakon toga i nabavka suvenira.

Otvaranje suvenirnice predviđeno je u junu tekuće godine.