Rukomet u službi humanosti

Utakmice, koje imaju humanitarni karakter, postale su sastavni deo funkcionisanja MRK Loznica. U prethodnih par meseci organizovano je više akcija u okviru kojih su prikupljane donacije u iznosu od 200 hiljada dinara. Ova sredstva su prosleđena na adrese četiri porodice, koje su u teškom materijalnom stanju, kao i devojci kojoj je novac bio potreban za operaciju.

Zbog toga su loznički rukometaši ove nedelje inspirisani da prikupe što više sredstava kako bi bili u prilici da pomognu tročlanu porodicu, majku sa teškom dijagnozom i dve devojčice školskog uzrasta.

Svedoci smo da se neretko zloupotrebe podaci, što ponekad porodice ili pojedince kojima je već otežana svakodnevnica dovodi u još teži položaj, a posebno su osetljiva deca i mladi, te je klub doneo odluku da pažljivo provere sve relevantne činjenice i odgovorno raspodele donacije, bez ugrožavanja integriteta naših sugrađana kojima je pomoć potrebna.

Do sada smo svojim radom i sportskim rezultatima, a trenutno imamo najbolji plasman ikada, dokazali da smo klub od poverenja, zato vas pozivamo da nam se pridružite u nedelju, u SC „Lagator“, i pružite nam podršku, kako na terenu tako i u humanitarnoj misiji, poručuju iz MRK Loznica.