Darovi od srca: Za četvoro mališana i majku iz Trbosilja stigla podrška

Radovi na kompletnom preuređenju kuće Jovića, u selu Trbosilje, kod Loznice, podno Cera, pri samom su kraju. Od ruine, stasalo je lepo zdanje, a prvi put će dobiti i moderno kupatilo.

Humani ljudi, odgovarajući na apele meštana Vukovog Tršića i dopisništva „Novosti“ za Loznicu i Šabac, potrudili su se da sve bude urađeno kvalitetno. Porodica u kojoj su majka i četvoro maloletne dece ostala je, za dva dana, bez oca i bake. Otac je bio nadničar i jedini je zarađivao novac. Nije mu bilo teško da radi najteže poslove drvoseče u šumama Cera, od jutra do mrklog mraka.

 Jovićima je, zbog duga, isključena struja, koju ponovo dobijaju kao i brojilo koje je bilo odneto. Dobijaju i vodu u kući, koju nikad nisu imali, a dobri ljudi uradili su im i septičku jamu i sredili dvorište.

Novčana podrška stigla im je, juče, iz daleke Kanade, odakle se našem dopisništvu javio Lozničanin Dejan Krasavac, koji više od četvrt veka, živi u toj zemlji.

-Ovo je jednokratna pomoć, a poslaću im i pare da kupe deo potrebnog nameštaja u čemu, kako sam video iz reportaže u „Novostima“, oskudevaju.

Dar iz Kanade Jovićima, „na noge“  doneli su i uručili naš kolega Vladimir Mitrić, dopisnik iz Šapca i Loznice i veliki humanitarac Željko Maksić iz Gornje Borine, koji je doprineo da dobiju i zavidne količne hrane, za rezervu.