Grad Loznica i ove godine finasira pripremnu nastavu za osmake

Pod pokroviteljstvom grada Loznice, u prostorijama Omladinskog centra, 6. marta počinje besplatna pripremna nastava za osmake.

– Koncept predavanja i njihova dinamika osmišljeni su tako da odgovaraju svim prijavljenim učenicima i biće  prilagođeni prema njihovim smenama u školi – rekao je koordinator Kancelarije za mlade u Loznici Bojan Lučić.

Lučić je dodao da je ove godine za besplatnu pripremnu nastavu prijavljeno 282 učenika. Prijave su bile otvorene za sve, a i ove godine prisutno je veliko interesovanje učenika iz susedne Republike Srpske.

Kada je u pitanju organizacija pripremne nastave za osmake Lučić je objasnio da jedan dvočas iznosi 120 minuta, a planom je predviđeno da učenici pređu gradivo viših razreda osnovne škole, obnove i unaprede stepen znanja, kao i da se kroz rešavanje zadataka osnovnog, srednjeg i naprednog nivoa pripreme za završni ispit.

Sadržaj časova je usklađen sa programom koji je dat u zbirkama zadataka za pripremu učenika osmog razreda za završni ispit.

Učenici će moći da postavljaju pitanja u toku predavanja, imaće kratke testove u vezi sa pređenim gradivom, takođe će imati i onlajn podršku preko „vajber grupe“ koja će biti formirana za svaku grupu posebno.

Predavači su diplomirani profesori srpskog jezika i matematike koji imaju sjajan odnos sa decom što je jedan od preduslova da ona budu motivisana za realizaciju te aktivnosti u smislu prisustvovanja na časovima.

– Do sada smo imali pozitivne komentare roditelja i svake godine je interesovanje sve veće. Aktivnost pripremne nastave koja se u kontinuitetu sprovodi od 2013. godine, do sada je okupila više od 1000 lozničkih osnovaca sa ciljem da kroz program pripremne nastave osmaci ostvare dobre rezultate na prijemnim ispitima, upišu željene smerove u srednjim školama i da se na taj način pomogne roditeljima i smanje njihova izdvajanja iz kućnog budžeta – dodao je Lučić.

Pod pokroviteljstvom grada Loznice, besplatnu pripremnu nastavu loznički mali maturanti pohađaće više od tri meseca.