Trening bezbedne vožnje: U Loznici od 2018. nijedno dete nije izgubilo život u saobraćaju

U Loznici od 2018. godine nijedno dete nije izgubilo život u saobraćajnoj nesreći. To je značajan podatak koji je danas saopštio Jovan Miladinović, koordinator Saveta za bezbednost saobraćaja, tokom realizacije još jedne u nizu kampanja koju Grad organizuje u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja.

„Gradski Savet izrađuje program kako promotivnih i infrastrukturnih aktivnosti ali i naučno istraživačkih, na osnovu čega je usvojena Strategija bezbednosti saobraćaja na teritoriji Loznice. Taj program se realizuje novcem od prekršajnih kazni, koji se delom sliva u gradski budžet“ -rekao je Miladinović.

Reč je o 32 miliona dinara koji su na raspolaganju za razne poslove u cilju podizanja bezbednosti u saobraćaju, kao što je postavljanje zaštitnih ograda pored škola, nabavka opreme za saobraćajnu policiju i sistema za automatsku detekciju prekršaja.  

U OŠ Kadinjača ovom prilikom je organizovan trening bezbedne vožnje za decu bicikliste. Učestvovalo je 87 učenika petog razreda koji su najpre imali praktični deo treninga u učionici a zatim i vožnju na poligonu škole. U sklopu akcije im je podeljen i promotivni materijal, kacige za bicikliste, fluorescentne trakice, svetla za bicikle i slično.