Tradicionalni defile zvorničkih maturanata

Maturanti dve zvorničke srednje škole u petak, 27. maja, prošetali su glavnom gradskom ulicom. U najlepšem izdanju, radosni i nasmejani, na tradicionalan način, defileom i proslavom oprostili su se od srednjoškolskog obrazovanja.

Zajedno sa njima prošetao je i gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović, od koga su ispred Gradske uprave, odakle je krenuo defile, dobili prigodne poklone.

Svečana šetnja završena je na platou Kasina gde im se prvi čovek Grada obratio, čestitajući im završetak srednje škole i poželevši im da u odabiru svih svojih puteva uvek izaberu one prave.

„Želim vam da od danas na svakoj raskrsnici odaberete pravi put. Raskrsnice postoje svakodnevno, a vi sledite svoje instinkte, radite na sebi, usavršavajte se i uvek ćete biti pobednici. Želim vam da vrlo brzo postanete ozbiljni ljudi koji će doprinositi razvoju sredine u kojoj god da se nađete. Vi ste 16 generacija koju ja ovako pozdravljam. Ima vas na svim kontinentima i u kontaktu sam sa mnogima koji su sada zreli ljudi. Želim vam da i vi jednog dana budete bitni kao što sam ja bio bitan večeras, šetajući pored vas ulicama našeg grada.“

Na platou su im se obratili i direktori SŠC-a „Petar Kočić“ Biljana Pisić i Tehničkog školskog centra Goran Grujić.