Gradsko veće razmatralo informaciju o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti u javnim preduzećima

Na zasedanju Gradskog veća u Loznici, kojim je predsedavao gradonačelnik Vidoje Petrović, jednoglasnim izjašnjavanjem data je saglasnost na prošlogodišnje izveštaje o radu i finansijskom poslovanju javnih ustanova grada Loznice. Iz ocena koje su iznete o svakoj od osam javnih ustanova čiji je osnivač grad nameće se zaključak da su i u drugoj godini pandemije svi programski sadržaji uspešno realizovani.

Gradsko veće, kao lokalna vlada treba i ubuduće sa ostalim organima grada da novim inicijativama bude u centru svih zbivanja društvenog života u lokalnoj zajednici. To je rečeno, uz zalaganje da se kroz odgovoran prilaz svim pitanjima obavezno sagledaju mogućnosti daljeg unapređivanja svakog poduhvata i neizostavno ukaže na dobre i loše strane.

„Život je slojevit i vrlo izazovno vreme je i dalje pred nama što zahteva promišljeno i racionalno delovanje u svakoj prilici i ne dozvoljava paušalnost i površnost, jer su, kada je reč o Loznici, ogromne šanse pred nama“, ističe gradonačelnik Vidoje Petrović.

Tokom razmatranja izveštaja o radu javnih ustanova preneto je zalaganje za još boljom programskom integracijom što može imati uvek bolji prijem kod građana, naročito u danima lozničkog kulturnog leta.


Gradsko veće je razmatralo informaciju o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti u javnim preduzećima Loznice za prvo tromesečje ove godine. Tu su, iz Odelenja za privredu, uz prihode i rashode dati pokazatelji o zaposlenima, zaradama, subvencijama i budžetskoj likvidnosti.


Tokom prvog dana na zasedanju Gradskog veća razmatran je Plan detaljne regulacije za izgradnju sportsko rekreativnih sadržaja u naseljenom mestu Tršić, zatim plan preseljavanja domaćinstava koja žive na lokalitetu Lagator kao i odluka o organizaciji i načinu obavljanja gradskog i prigradskog linijskog prevoza putnika.