Festival živih statua i Sajam cveća od subote u Loznici, Banji Koviljači i Tršiću

Prvi Internacionalni festival živih statua u pod nazivom „Statue fest Loznica, Serbia“ biće održan u Loznici od 30. aprila do 1. maja.

Novosadski performer Kristijan al-Drubi, sa svojim živim statuama je bio učesnik na festivalu LilaLo 2021. godine, a nastupom su izazvali veliku pažnju posetilaca.

Ovaj put učesnici stižu iz više zemalja (Srbija, Turska, Argentina, Makedonija, Hrvatska).

Pored velikog broja živih statua svoj šou program izvodiće zabavljači Papito „A different player“ i Kristijan Benito kao i grupe uličnih svirača sa muzičkim programom (Skier and Yeti, Duo Vivien, Vida Vie, Krivi šeširi, Gipsy Jazz trio).

Program će se odvijati u Banji Koviljači u parku (subota 30.4. i nedelja 1.5. od 16 časova), u Loznici na šetalištu (subota 30.4. i nedelja 1.5. od 20 časova) i Tršiću (nedelja 1.5. od 11 časova).

Peti po redu „Sajam cveća“ svečano će biti otvoren u subotu, 30. aprila u 10 sati u parku u Banji Koviljači. Na ovoj manifestaciji predstaviće se renomirani proizvođači cveća ali i izlagači domaćih proizvoda, a Lozničani i drugi ljubitelji cveća i zelenila imaće priliku da kupe različite vrste sobnih i baštenskih biljaka i potraže inspiraciju za kreiranje svoje zelene oaze.

Sajam će trajati do 2. maja, a radno vreme je od 10 do 19 časova.