Gradonačelnik Zvornika ugostio evropsku šampionku u boksu

Gradonačelnik Zvornika ugostio je evropsku šampionku Saru Ćirković, članicu Bokserskog kluba „Obilić “, koja je na Evropskom prvenstvu u Sofiji, nastupajući za reprezentaciju Srbije, osvojila zlatnu medalju.

Prijemu su prisustvovali i predsednik Bokserskog saveza Srbije, Nenad Borovčanin i trener zvorničkog kluba Mirko Ždralo, koji je i selektor ženske bokserske reprezentacije Srbije svih uzrasta.

Stevanović je uputio čestitke mladoj šampionki poručivši da je njen uspeh ozbiljan podstrek  ostalim sportistima i da se ozbiljnim radom, odricanjem i upornošću postižu veliki rezultati.

„Meni je posebno drago što je Sara i evropski prvak, želim joj da se sutra potvrdi i u seniorskoj konkurenciji i da i dalje bude uzor svim mladim ljudima na ovim prostorima. Posebno mi je zadovoljstvo što su danas sa nama i Sarin trener Ždralo i predsednik Bokserskog saveza Srbije Borovčanin koji mnogo čini za razvoj ovog sporta ne samo u Srbiji nego i u celoj regiji. Zahvalnost i Bokserskom savezu Srbije što je prepoznao talenat naše Sare Ćirković i što se ona pod njihovim pokroviteljstvom takmiči, a evo, osvojila je i medalju pod njihovom zastavom što nama predstavlja zadovoljstvo. Hvala svima njima, kao i Sarinoj porodici, Grad Zvornik će joj se na neki način odužiti, ne možemo odvojiti onoliko novca koliko ta medalja zaista vredi ali želja nam je da ona vidi da mi poštujemo to što je ona postigla, poštujemo rad i odricanje koje su za sve ove godine imali i njeni roditelji, njen trener i ona.“

Sara je napomenula da je ovo njeno treće evropsko prvenstvo i najveći dosadašnji uspeh.

„Dobila sam i pehar za najbolju bokserku ovog prvenstva što je ogromna stvar za mene. Ovo mi daje dodatnu motivaciju i nastaviću još bolje da treniram“ –  istakla je šampionka koja je najavila da će u novembru učestvovati na Svetskom prvenstvu u Španiji.