Na 15. sednici Skupštine grada Loznice usvojeni izveštaji o radu javnih preduzeća

Odbornici lokalnog parlamenta su danas, na 15. redovnoj sednici Skupštine grada Loznice, između ostalog usvojili Odluku o donošenju Plana detaljne regulacije za izgradnju zaštitnog vodnog objekta – nasipa na desnoj obali Drine na području Lipničkog Šora i Jelava a izgradnju će finansirati JP Srbijavode .

Gradonačelnik Loznice, Vidoje Petrović, istakao je značaj tog objekta jer će na taj način pomenuto područje biti zaštićeno od poplava.

„Imali smo izuzetno razumevanje od strane države, republičke Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, Vlade Srbije i resornih ministarstava i projektanta, za sve naše primedbe da se, koliko god je to moguće, ne pričini nelagodnost ili šteta domaćinstvima duž ove trase koja u dobroj meri prolazi kroz naseljena mesta. Zbog prihvaćenih predloga u korist građana duž trase brze saobraćajnice, izmene u projektu su značajno uvećale ukupnu vrednost radova na trasi brze saobraćajnice Loznica – Šabac. I to treba da znamo svi mi ovde i naši građani. Ja hoću u svoje i u ime građana da se zahvalim državi i svim institucijama na razumevanju „ – rekao je Petrović.

„ Očekujem da svi podrže ovaj plan jer je to interes Grada Loznice i to treba da obezbedi kontinuitet ubrzanog privrednog razvoja grada što je, složićete se, prioritet i najvažnija tema za naše građane „ – zaključio je gradonačelnik.

Na sednici je usvojen i Izveštaj o radu gradskog štaba za vanredne situacije za prošlu godinu a zatim i set odluka o davanju saglasnosti na izveštaje o poslovanju sa finansijskim izveštajem javnih preduzeća za 2021. godinu i to KJP Naš Dom, Vodovod i kanalizacija, Toplana, Loznica razvoj i Parking servis.

Odlukom lokalnog parlamenta, ponovo je na 4 godine, za glavnog urbanistu grada izabrana Dragana Jovanović koja je i do sada obavljala tu dužnost.

Na sednici je potvrđen prestanak mandata dva odbornika, Gvozdenije Goce Jevtić, koja je nedavno preminula , dok je Dejan Stalović podneo ostavku na mesto odbornika.