Prijem kod gradonačelnika za vicešampiona Evrope u boksu

Gradonačelnik Vidoje Petrović danas je u Gradskoj kući organizovao prijem za Rastka Simića, vicešampiona na Evropskom omladinskom prvenstvu održanom u Sofiji.


Petrović je u prisustvu predsednika Boskerskog saveza Srbije Nenada Borovčanina, člana Gradskog veća Milana Nedeljkovića i trenera BK Loznica Nenada Vasiljevića, istakao da je Rastko osvajanjem srebrne medalje na najbolji mogući način pokazao i potvrdio da je Loznica grad sporta.


„Izuzetno mi je zadovoljstvo što sportisti našeg grada sve češće obraduju ne samo Lozničane, već sveukupnu sportsku javnost izuzetnim sportskim rezultatima“, rekao je gradonačelnik i istakao da se u našem gradu velikom dinamikom razvija sportska infrastruktura zahvaljujući ne samo podršci iz budžeta Grada nego i snažnoj podršci države i predsednika Republike Aleksandra Vučića.


Mladi loznički bokser ponosan je na postignuti rezultat, a na prijemu je istakao zahvalnost Gradu i sugrađanima na podršci.


„Potrudiću se da u seniorskoj konkurenciji osvojim medalju, a puno mi je srce kada znam da je moj grad uz mene – poručio je Rastko.


Predsednik Bokserskog saveza Srbije (BSS) Nenad Borovčanin kazao je da Rastko nije samo jedan od najboljih boksera Evrope, već naša olimpijska nada.


„Bokserski klubovi u Loznici imaju najveću podršku, kada su lokalne samouprave u pitanju“, istakao je Borovčanin i najavio da u perspektivi postoji mogućnost otvaranja nacionalnog ili regionalnog trening centar za boks u Loznici.


Po ustaljenoj praksi, gradonačelnik je mladom osvajaču medalje uručio prigodan poklon i novčanu nagradu.