Aleksandar i Tina sportisti godine

Prateći rad i zalaganje sportista u klubovima tokom 2021. godine, danas je u Naučno-obrazovno kulturnom centru „Vuk Karadžić“ u Tršiću, Komisija za sport grada Loznice proglasila najbolje u lozničkom sportu.

Pre uručivanja priznanja za sve koji su na najlepši način predstavili klupske i pojedinačne uspehe Gradonačelnik Vidoje Petrović je rekao da već godinama na primeren način naš grad iskazuje poštovanje prema ljudima koji nam najčešće donose radost.

– Svejedno, da li su u pitanju kolektivni ili individualni sportovi, u pitanju su uspesi koji svega promovišu zdrave stilove života. Niko to bolje od vas ne čini, rekao je gradonačelnik Vidoje Petrović.


Najbolji mladi sportisti u 2021. godinu su Rastko Simić iz Bokserskog kluba Loznica i Vuk Simić iz Rukometnog kluba, a sportistinje Anđelka Milovanović, košarkašica i Emilija Đokić, rukometašica. Za najboljeg sportskog radnika proglašen je Radomir Gajić iz Košarkaškog kluba, a za trenera Dragan Cerovac iz FK Podrinje.

Aleksandar Lekić najbolji je sportista grada jer je u bodibildingu prvi i jedini osvojio titulu prvaka Sveta u bilo kojoj kategoriji i u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Tu je i Tina Krajišnik koja je nastupila na Olimpijskim igrama u Tokiju gde je naša reprezentacija zauzela četvrto mesto.

Najbolji sportski kolektiv je Klub malog fudbala „Loznica grad 2018“, a za najveći doprinos sportu nagrađen je Zdravko Savanović, paraolimpijac.