Loznički privrednici zadovoljni poslovanjem u 2021. godini

Po tradiciji, gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović danas je organizovao novogodišnji i božićni prijem za privrednike Loznice. U Naučno-obrazovno kulturnom centru „Vuk Karadžić“ u Tršiću, okupili su se domaći privrednici i preduzetnici kao i predstavnici stranih investitora u našem gradu.

Ovu godinu su obeležili projekti infrastrukturnog razvoja sa ciljem poboljšanja poslovnog ambijenta, a Gradska uprava je uz podršku države u stalnoj potrazi za rešenjima koja bi stvorila još bolji poslovni ambijent, rekao je gradonačelnik ovim povodom.

„ Godina iza nas, uz sve teškoće koje je donela sa sobom, ipak je bila izuzetno uspešna kada je u pitanju privreda i privređivanje, a na području našeg grada zabeležen je izuzetan privredni rast, i to smo danas i mogli da čujemo od domaćih privrednika, ali stranih investitora. To nas izuzetno raduje i svima nama daje dodatni podstrek da u narednoj godini uložimo dodatne napore kako bi napravili i obezbedili kontinuitet u stvaranju još boljeg poslovnog okruženja, kako bi napravili poptporu i podšku svim privrednicima u gradu, ali kako bi dodatno obezbedili kontinuitet privrednog rasta, koji nam se sa druge strane oslikava u budžetu grada Loznice“- istakao je gradonačelnik.


Grad završava ovu godinu uspešno, bez kreditnog zaduženja, a uz podršku Vlade i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, u Novu 2022. godinu možemo da uđemo sa mnogo više optimizma. Svi zajedno moramo mnogo da radimo, moramo da budemo tolerantniji, da poštujemo svoje različitosti i da pronađemo potrebu za zajedničkim i integrisanim radom kako bi nastavili da napredujemo, dodao je gradonačelnik.


„I u ovoj i u prethodnim godinama uložili smo mnogo truda kako bismo dijalog podigli na viši nivo, kako bismo za sve grupe, za sve naše građane, privrednike i preduzetnike, poljoprivrednike, širom otvorili vrata. Suština je da shvatimo da je Loznica naša zajednička kuća, a Srbija naša jedina otadžbina. Iz tih činjenica treba da baštinimo sve one vrednosti koje su generacije pre nas ostavile i da sledimo taj put, put napretka, put koji od Loznice, iz godine u godinu, treba da napravi sve boljim mestom za život“ – zaključio je gradonačelnik.