Mali Zvornik na inovacionoj mapi Srbije

Završni događaj u sklopu realizacije programskih aktivnosti malozvorničkog Centra za razvoj inovacija, priređen je u ponedeljak, 27. decembra u tamošnjem Domu kulture.

Nakon prezentacije rezultata rada Inovacionog centra u Malom Zvorniku u ovoj godini prisutne je pozdravio predsednik opštine, Zoran Jevtić podsetivši da su aktivnosti Centra podržane  sredstvima Kabineta ministra bez portfelja u Vladi Republike Srbije zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj i Opštine Mali Zvornik.

„ Za osnivanje Centra Vlada Srbije je izdvojila 20 miliona dinara a lokalna samouprava je za opremanje utrošila 600 hiljada dinara. Mali Zvornik se sada nalazi na inovacionoj mapi Srbije, među 20 lokalnih samouprava, što je izuzetno važno za našu opštinu „ – istakao je Jevtić.

Ovom prilikom je organizovano i takmičenje za najbolji inovativni startap, gde je svoje poslovne ideje predstavilo 7 polaznika Inovativnog startap programa obuka, koji su, uz mentorsku podršku stručnih konsultanata Centra za razvoj inovacija u Malom Zvorniku, radili na osmišljavanju i kreiranju svojih biznis planova.

Učesnici takmičenja bili su uglavnom srednjoškolci, učenici završnih razreda srednje škole iz Malog Zvornika i Zvornika .

Za najbolju poslovnu ideju nagrađena je mlada Kristina Aćimović, koja je predstavila projekat  „Natrijum-jonske baterije“

Najuspešniji takmičari u osmišljavanju i prezentaciji poslovnih ideja dobili su nagrade i stipendije Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo koja ima akreditovano odeljenje u Loznici.