ĐULKA DOBILA DRVA: Majka Sinana Sakića prvi put se ogrejala ove zime u svom domu

PRVI put ove zime Đulka Sakić (88), majka slavnog pokojnog folk pevača Sinana Sakića, ogrejala se, danas, u svom domu, u stanu u centru Loznice, gde živi sama.

Ostavljena i zaboravljena od mnogih, ali ne i od grada Loznica, starica je juče dobila na poklon drva, koja joj je poslao gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović, koji je zadužio pomoćnika Ljubinka Đokića i odbornika Zana Šaulića, da predaju starici ogrev i sve drugo što joj je neophodno u ove zimske, hladne dane.

Ovo je za mene veliki dan, a gradonačelnik i njegovi ljudi su moji spasitelji i hvala im beskrajno – kaže starica. – Dovezli su mi drva, iscepali, smestili u podrum i videli šta treba da se još uradi da šporet počne da radi, koji dugo nisam naložila, jer nisam imala ogreva, niti novca da ga kupim. Lepo sam se i družila i razgovarala sa ovim divnim ljudima i zamolila ih da se, u moje ime, od sveg srca, zahvale gradonačelniku Vidoju, ne samo na darovima, već i na pažnji, razumevanju i brizi. Sve mi je sada nekako lakše i lepše.

Foto: Vladimir Mitrić

Đulka kaže da nikada neće da zaboravi ovaj dan i ove ljude, a njeni gosti i darodavci da neće više smeti da prođe ni dan da ostane bez ogreva i najvažnijih potrepština. Pomoć joj je pružala, kako kaže, u granicama mogućeg divna sekretarka Crvenog krsta u Loznici, pshilog Vesna Melezović, koja, po rečima bake Đulke, za nju uvek ima „čarobne, tople i mile reči koje vraćaju optimizam i želju za životom“.

Naš čuveni Lozničanin, Jovo Mićić, koji je bio veliki humanista i čovekoljubac, uvek je govorio da i kad je najteže, proći će i bio je u pravu u šta sam se danas uverila- kaže Đulka.

Autor: Vladimir Mitrić