Dan u prirodi sa porodicom i školom

Tim za saradnju sa porodicom OŠ “Anta Bogićević”,  organizovao je u nedelju, 31. oktobra, porodičnu šetnju učenika škole, njihovih roditelja i članova kolektiva.

Lepo vreme i dobra orgaizacija doprineli su da trasa u dužini od 11 kilometara, od Radaljskog jezera do Planinarskog doma Šarena bukva (805 m.n.v.) i nazad, protekne u najboljem redu, te su u pravom jesenjem pejzažu podjednako uživali kako stariji, tako i najmlađi učesnici.

Foto: Jovan Jančić

Koordinator Tima Jovan Jančić ističe da je atmosfera među učesnicima bila neverovatna.

“Šumu je  ispunila dečja graja, a mi smo uživali prizoru. Kada smo stigli do doma, deca su se raspremila i nastavila sa istraživanjem, dok su vredne majke pripremale čaj i kafu za učesnike akcije. Nakon okrepljenja pekli smo slezove kolačiće, što je bio poseban doživljaj” prenosi utiske Jančić.

Foto: Jovan Jančić

Kod Planinarskog doma, gde je upriličen odmor i druženje, nastavnici fizičkog vaspitanja su organizovali nadvlačenje konopca, nakon čega se družina spustila drugom trasom na početnu destinaciju.

Foto: Jovan Jančić

“Krenuli smo u povratak drugom rutom koja nas je vodila preko bajkovitih predela našeg kraja. Ređale su se livade, voćnjaci i šumarci, a mi smo uživali u pogledu. Odmarali smo na mirisnoj livadi upijajući tople zrake sunca.  Uspešno smo se spustili do jezera i time okončali celodnevnu akciju” objašnjava Koordinator Tima.  

Foto: Jovan Jančić

Svi učesnici su istakli da je dan bio ispunjen dobrim raspoloženjem, kao i želju da se ovakve akcije izvode češće.

Organizatori su posebnu zahvalnost izrazili planinarskom klubu Gučevo čiji su članovi pomogli u organizovanju akcije i vodiču Brani Mitriću.