Odbornici lokalnog parlamenta u Loznici usvojili su, na 12.redovnoj sednici, Izveštaj o izvršenju budžeta grada za prvih 6 meseci ove godine a zatim i Odluku o rebalansu budžeta za 2021.

Izvestilac, Zoran Tomić, načelnik Odeljenja za finansije, rekao je da su prihodi i primanja budžeta grada, za prvih 6 meseci, ostvareni u iznosu od 1.183.627.332 dinara što je 43 posto u odnosu na planirane. Rashodi su izvršeni u iznosu od 975.099.393 dinara što je 32,19 posto od plana.

„Grad Loznica nema neizmirenih obaveza niti bilo kakvih kreditnih zaduženja“ – rekao je Tomić.

On je dodao da je prvi ovogodišnji rebalans urađen na osnovu stanja budžeta na dan 31.08. ove godine a razlog za rebalans je povećanje prihoda u budžetu jer naš grad beleži povećanje iz meseca u mesec, pre svega od poreza na zarade.

Nakon usvajanja odluke o rebalansu, gradonačelnik Loznice, Vidoje Petrović, rekao je da bi ovakve razloge za rebalans poželela svaka lokalna samouprava.    

„Nikada nije bilo više investicija u ovom gradu i zemlji kao u privredi. Činjenica da smo popunili 100 odsto Industrijsku zonu „Šepak“, da imamo zahtev za novom industrijskom zonom i da već uveliko radimo sa našom državom, sa predstavnicima Vlade i kabinetom predsednika i Razvojnom agencijom Srbije na određivanju lokacije nove industrijske zone.

Kada su u pitanju investicije u oblasti poljoprivrede ne sećam se da smo imali u kontinuitetu veću podršku poljoprivredi i poljoprivrednicima kako sa centralnog nivoa tako i iz budžeta Grada Loznice kroz bespovratne subvencije i tu imamo odličnu saradnju sa našom državom i Vladom.

U oblasti turizma nekoliko objekata u Banji Koviljači, koji su bili u vlasništvu države, dobili su nove vlasnike koji će u narednom periodu značajno poboljšati turističku infrastrukturu i proširiti paletu turističkih usluga, a onda se to refleksno vraća kroz povećanje prihode u budžet Grada ne samo kroz boravišne takse već i kroz porez na zarade zaposlenih i druge načine u skladu sa zakonom.

Nikada nije bilo više investicija u oblasti zdravstva i zna se da je za to najzaslužniji predsednik države Aleksandar Vučić i politika koju vodi, koji nažalost što više daje narodu i državi sve više biva napadnut u krugovima koje ne bih da komentarišem.“ – rekao je Petrović.

„Nikada ovaj grad nije imao veću i snažniju podršku svoje države, a znamo ko predstavlja ovu državu i sprovodi njenu politiku. Predstavlja je predsednik države, a sprovodi Vlada u saradnji sa predsednikom i to je nešto što je za ponos Loznice jer čini mi se trebale su da prođu decenije i decenije da shvatimo da moramo da sarađujemo sa svojom državom i da bez toga nema prospreriteta. Mi smo ta najbolji mogući način pokazali.“ – zaključio je gradonačelnik Loznice.