Grad finansirao novi poligon za obuku vozača

Poligon za obuku vozača je investicija vredna 4,8 miliona dinara rekao je gradonačelnik Loznice, Vidoje Petrović, koji je sa saradnicima i predstavnicima auto škola, obišao taj prostor, izgrađen pored Sportskog centra Lagator.

“ Grad je iz budžeta za ovu namenu izdvojio 4,1 milion dinara dok su ostatak od 700.000 dinara obezbedile auto škole. Ovo je lep primer dobre prakse koji je za opšte dobro i od koristi ne samo auto školama već pre svega u funkciji podizanja nivoa kvaliteta obuke za vozače i bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, a pre svega mladih vozača koji su tek položili vozački ispit za određenu kategoriju” – istakao je Petrović.

“Po ko zna koji put potvrđuje se da kada radimo zajedno rezultat ne može da izostane, a ono što je u perspektivi najvažnije je kvalitetna obuka mladih vozača. Svi znamo koliko nam je stalo da se podigne stepen bezbednosti učesnika u saobraćaju. Vrlo često imamo sumorne hronike o nastradalima. Ovim pokazujemo da popravljamo uslove za obuku vozača i stvaramo jedan novi ambijent” – rekao je gradonačelnik Loznice.

Vlasnik jedne od auto škola, Milan Ilić, istakao je da je novi poligon od izuzetnog značaja za sve auto škole i mlade vozače i da je na ovaj način odlična saradnja sa Gradom i rukovodstvom sada podignuta na najviši nivo. On je naglasio da su u Srbiji samo tri ili četiri lokalne samouprave omogućile izgradnju ovakvog poligona za auto škole.