Počeo Regionalni sajam meda u Loznici

Pčelarsko društvo Loznica je, uz podršku Grada Loznice, TOG Loznice i Regionalne razvojne agencije, organizator ovogodišnjeg Regionalnog sajma meda koji je okupio izlagače  iz našeg grada i regiona.

Reč je o tradicionalnoj manifestaciji koja se ove godine održava 9. put, rekla je Snežana Perić, direktor TOGL.

“ Grad Loznica pruža punu podršku ovoj, kao i svim ostalim manifestacijama a posetioci će tokom četiri dana moći da pogledaju i kupe neki od kvalitetnih pčelarskih proizvoda” – rekla je Perić.

Dragan Radičević, član Izvršnog odbora Pčelarskog društva Loznice, istakao je da lokalna samouprava svake godine izdvaja sve više novca za podršku pčelarstvu. “Nama je od nemerljivog značaja to što gradska uprava Loznice ima sluha za pčelare i izdvojila je značajna sredstva u vidu subvencija za nabavku opreme, što je posebno važno za pčelare početnike. I pored loše godine za pčele i pčelare, uprkos lošim prinosima, možemo biti zadovoljni brojem izlagača i vrstama meda koje su u ponudi.” – dodao je Radičević.

Na ovogodišnjem Regionalnom sajmu meda u Loznici svoje proizvode predstavili su izlagači iz Loznice, Valjeva, Krupnja, Šapca, Osečine, Republike Srpske.

 Svečano otvaranje upotpunio je kulturno umetnički program a kao prateći sadržaj Sajma organizovan je Etno bazar na kom se predstavljajui proizvođači tradicionalnih rukotvorina, domaćih proizvoda i zimnice.