DANI SPORTSKO – REKREATIVNOG I KULTURNOG TURIZMA „DRINA JE SMISAO ŽIVOTA 2021“

Opština Mali Zvornik u saradnji sa tamošnjom Turističkom organizacijom organizator je tradicionalne manifestacije „Drina je smisao života 2021“ .

Programi ove turistično-sportsko-zabavne manifestacije odvijaće se od 29. jula do 1. avgusta.

Svečano otvaranje planirano je za četvrtak, 29.jul na stadionu FK “Jedinstvo”. Program će početi u 20 časova i 30 minuta otvaranjem 22. Somovijade a u kulturno umetničkom program nastupiće KUD Biblioteke „17. septembar“ Mali Zvornik i ,,Veterani folklora Malog Zvornika“.

Od 21 sat počinje koncert balkanske muzičke zvezde, Dragane Mirković.

U petak, 30.jula, do 12 časova planiran je skup takmičara na takmičarskoj stazi u Sakaru, nakon čega će, u 13 časova uslediti svečano otvaranje takmičarskog dela Somovijade. Početak prvog takmičarskog dana je u 14 časova i trajaće do 21 sat.

U večernjim satima, u naselju Sakar, nastupiće članovi KUD “Hajduk Stanko“ iz Šapca. Početak koncerta je u 20 časova.

Drugi takmičarski dan Somovijade počinje u subotu u 6 časova, dok će od 7 do 8 časova moći da se prijave ekipe za takmičenje „Zlatni kotlić Somovijade 2021″.

Odmah zatim startovaće nadmetanje u kulinarstvu.

Kraj takmičenja u okviru Somovijade biće označen u subotu u podne, a nakon merenja ulova na stazi u Sakaru, za 14 časova je zakazano proglašenje pobednika u takmičarskom delu „Somovijada 2021″ i „Zlatni kotlić Somovijade 2021″.

U subotu uveče, od 21 sat, na stadionu FK  “Jedinstvo “ u Malom Zvorniku nastupiće  „LEXINGTON BAND“.

Organizatori najavljuju brojne prateće sadržaje, pa će tako, u subotu, 31. jula, od 9 do 14 časova biti organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije i Crvenim krstom iz Malog Zvornika.

Posetioci manifestacije imaće priliku da uživaju u izložbama hrane , alkoholnih i bezalkoholnih pića, narodne tradicije  i domaće radinosti na takmičarskoj stazi u Sakaru, gde će takođe biti organizovana i Likovna kolonija.

Nedelja, 1. avgust, rezervisana je za regatu. Prijavljivanje počinje u 8 časova a start regate je u 10 časova u Velikoj Reci.

Od 11 časova planiran je odmor uz kulturno-umetnički program na Adama u Culinama, uz druženje i zabavu sa trubačima. Regataši nastavljaju plovidbu u podne a očekuje se da u 16 časova stignu na cilj u Sakaru. Tu će biti nastavljeno druženje uz ručak i trubački orkestar Boška Krdžavca.

Iz Opštine Mali Zvornik napominju da je ulaz za sve programe i koncerte BESPLATAN i pozivaju građane da se u što većem broju pridruže ovogodišnjoj manifestaciji “Drina je smisao života” jer je pripremljen bogat i sadržajan program.