Letnji kamp Filharmonije mladih „Borislav Pašćan“ u Tršiću

Foto: Naučno-obrazovno kulturni centar "Vuk Karadžić" Tršić

Naučno-obrazovno kulturni centar „Vuk Karadžić“ Tršić bio je, od 5. do 15. jula, domaćin Filharmoniji mladih „Borislav Pašćan“ koja je ovaj centar izabrala za održavanje letnjeg muzičkog kampa.

S obzirom na odličnu organizaciju prvog kampa, 2019. godine, i sjajne utiske koje su poneli iz Tršića, odlučili su da i ovog leta orkestar Filharmonije realizuje kamp upravo u našem Centru.

Foto: Naučno-obrazovno kulturni centar „Vuk Karadžić“ Tršić

„Ove godine je naš orkestar radio u nešto smanjenom sastavu, u skladu sa merama opreznosti zbog pandemije, ali smo uspeli da ispunimo program koji je primeren ovako smanjenom orkestru. Na ovom našem muzičkom kampu pripremali smo dela srpskih i ruskih kompozitora koja ćemo izvoditi ove godine na našim koncertima a prvi nastup sa programom koji smo uvežbavali u Tršiću će biti realizovan 13. septembra u Loznici povodom otvaranja „Predsaborskih dana“ posvećenih „Vukovom saboru“.-saopšteno je iz Filharmonije.

Uputili su zahvalnost direktorki centra, Aleksandri Purić i zaposlenima u toj ustanovi na izuzetnoj pažnji i gostoprimstvu koje su im pružili, uz odlične uslove za rad i boravak u Tršiću.

“Nadamo se da ćemo iduće godine u punom sastavu realizovati naš muzički kamp i krunisati ga koncertom koji ćemo prirediti ispred Naučno-obrazovno kulturnog centra „Vuk Karadžić“ u Tršiću.”- poručili su iz Filharmonije mladih ” Borislav Pašćan”.

Foto: Naučno-obrazovno kulturni centar „Vuk Karadžić“ Tršić