Niz teških nesreća u lozničkom kraju

U selu Korenita, na putu Loznica – Krupanj, sinoć oko 21 čas, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je petnaestogodišnji dečak poginuo na licu mesta, a teško povređen njegov, dve godine stariji, drug.

Prema informacijma, do kojih smo došli od meštana, dečaci su bili na motociklu i udarili su u betonsku ogradu, najverovatnije zbog gubitka kontrole nad vozilom. Povređeni (17) zadobio je teške telesne povrede i prebačen je u lozničku Opštu bolnicu. On je hospitalizovan na Odeljenje hirurgije i trenutno je stabilno, potvrdila je Dragana Mitrović, portparol ustanove.

Dva sata kasnije, na deonici pruge Ruma – Brasina, između Lešnice i Loznice, na putnom prelazu obezbeđenom vertikalnom drumskom signalizacijom, nepažnjom vozača drumskog vozila, došlo je do sudara automobila i teretnog voza, prevoznika „Srbija Kargo“.
U nezgodi povređene su dve osobe, koje su kolima hitne pomoći prevezene u bolnicu u Loznici, odakle je jedno lice, zbog teških povreda glave, transportovano za Beograd. Drugi pacijent je zbrinut u lozničkoj zdravstvenoj ustanovi ali se zbog ortopedskih povreda planira transport za Beograd, saopštila je Mitrović.

Ovo je četvrta saobraćajna nesreća na području grada od 30. maja, kada je na magistralnom putu Loznica – Valjevo jedna osoba poginula, a dve teško povređene.

Četiri dana kasnije, na putu Zavlaka – Tekeriš dogodio se sudar u kome su učestvovala dva vozila, kombi koji je prevozio sezonske berače jagoda lozničkih tablica i teretni kamion novosadske registracije, kada su četiri osobe poginule, dok su dva lica teško povređena.