Mali Zvornik i Srbijašume u akciji čišćenja priobalja

Akcija čišćenja desne obale reke Drine u Malom Zvorniku  održana je danas, 05. juna, povodom Međunarodnog dana zaštite životne sredine, u organizaciji opštine Mali Zvornik i JP Srbijašume. Akciji je prisustvovao direktor Srbijašuma, Igor Braunović, sa saradnicima i velikim brojem zaposlenih koji su učestvovali u čišćenju zajedno sa građanima Malog Zvornika.

“Prvi put na ovaj način obeležavamo Svetski dan životne sredine, s obzirom da smo godinama radili na pošumljavanju velikog dela  Srbije i gotovo smo dostigli  evropski standard od 41 posto pošumljenosti, tako da sada možemo da se posvetimo drugim aktivnostima” – rekao je direktor JP Srbijašume i dodao: “ Sada smo u saradnji sa opštinskom upravom Mali Zvornik organizovali čišćenje prelepe Drine koja spaja naš narod sa obe strane reke što nam je, kao strateškom preduzeću, veoma važno.”

Predsednik opštine Mali Zvornik, Zoran Jevtić, naveo je da su danas angažovane sve mesne zajednice u priobalju kako bi sve bilo čisto I spremno za predstojeće turističke manifestacije.

“ Skobaljijada je zakazana za sledeću subotu,12. jun, dok manifestaciju Drina je smisao života planiramo za kraj jula. Nadamo se da će biti održana imajući u vidu epidemiološku situaciju i broj vakcinisanih građana a znajući da je premijerka Ana Brnabić pohvalila Mali Zvornik kao primer dobre imunizacije, nema razloga da planirani program ne bude održan“ – izjavio je Jevtić.