U osnovnim školama sa područja grada Loznice naredne nedelje, od 17. do 19. marta, biće organizovano evidentiranje dece za polazak u prvi razred

U svim lozničkim osnovnim školama su počele pripremne aktivnosti za upis dece za polazak u prvi razred. Poštujući propisane protivepidemiološke mere, rukovodstva škola će naredne nedelje na najbezbedniji način organizovati dolazak roditelja u školu, radi evidentiranja dece za polazak u prvi razred.

Prijava dece će trajati tri dana, a roditelji, u skladu sa svojim vremenom, mogu doći u škole u prepodnevnom terminu od 9 do 12 sati ili u poslepodnevnom terminu, od 15 do 18 časova. Usled nepovoljne epidemiološke situacije ove godine će roditelji dolaziti u škole bez dece. Prema rečima Cvetane Srećković, direktorice OŠ Jovan Cvijić i predednice Aktiva direktora osnovnih škola u Loznici, obaveštenja sa jasno definisanim uputstvima za predstojeći upis dece u prvi razred su već postavljena na oglasnim tablama vrtića PU Bambi.

Po završetku prijave škole će imati uvid u tačan broj budućih đaka prvaka, a na osnovu elektronske baze podataka biće napravljen raspored za testiranje učenika, koje će obavljati pedagozi i psiholozi i kada će deca dolaziti u školu u pratnji svojih roditelja. Pre polaska u školu budući prvaci su u obavezi da obave i sistematski pregled, taj posao je poveren lozničkom Domu zdravlja.

Upis dece za polazak u prvi razred zvanično počinje prvog aprila.