Volonteri lozničkog kol centra do sada pozvali više od 25 hiljada ljudi za vakcinaciju

Od početka masovne imunizacije u našoj zemlji, u prostorijama Omladinskog centra u Loznici nastavljen je rad kol centra, iz kog volonteri pozivaju sugrađane i obaveštavaju ih o terminima za vakcinaciju.

Podsetimo, kol centar je počeo sa radom u martu mesecu prošle godine, sa početkom pandemije korona virusa, kada su volonteri pružali pomoć najstarijim sugrađanima u vidu dostave hrane, lekova i ostalih potrebština.

Svakog dana od pet do 10 volontera, prema uputstvima Ministarstva zdravlja odnosno spisku sa imenima građana koji su se prethodno prijavili za vakcinaciju putem e Uprave, poziva i daje sugrađanima sve neophodne informacije u vezi vakcinacije. Taj posao se u Loznici odvija uspešno, timskim radom naših zdravstvenih ustanova i uz logističku podršku gradske uprave.

Ana Jevtić, volonter Omladinskog centra u Loznici kaže da su do sada obavili oko 25 hiljada poziva građana. Na punktovima za vakcinaciju Doma zdravlja u Loznici od početka imunizacije prvom dozom je vakcinisano 11.778 građana, dok je drugu dozu dobilo 6.624 osoba.