Na punktovima za vakcinaciju Doma zdravlja Loznica od početka imunizacije I dozom je vakcinisano 11.778 sugrađana, od čega je obe doze primilo 6624. lica

Uporedo sa imunizacijom, lekari Doma zdravlja „Dr Milenko Marin“ i Opšte bolnice i prethodnog dana imali su povećan broj pregleda. U trijažnoj ambulanti za febrilna stanja i respiratorne infekcije Doma zdravlja“Dr Milenko Marin“Loznica, u utorak, 9. marta 2021.godine pregledano je 137 pacijenta sa akutnim respiratornim tegobama.

Od ovog broja 45 pacijenata javilo se prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostali bili kontrolni pregledi.
Služba za radiološku dijagnostiku primila je 99 pacijenta kojima je urađena radiografija pluća. Dijagnostikovano je 18 novih pneumonija a 29 pacijenta je iz trijažne ambulante upućeno infektologu na dodatni pregled. U ambulanti infektologa pregledano je pacijenta.
Na prisustvo korona virusa (SARS-Cov-2) testirano je 149 pacijenata.
Na današnji dan (10.03.2021.god.) u Opštoj bolnici Loznica, hospitalizovana su 84 kovid pacijenta. Na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji je 5 pacijenata, a na invazivnoj 2. Tokom jučerašnjeg dana preminula je jedna kovid pozitivna osoba.