Besplatna pripremna nastava za osmake,ove godine, u skladu sa epidemiološkim merama

Pripremna nastava

Pripremna nastava za osnovce koji polažu prijemni ispit iz predmeta matematika i srpski jezik i književnost, i ove godine biće realizovana u Omladinskom centru, s tim da  će biti realizovana nešto kasnije u odnosu na dosadašnju praksu, kada je nastava počinjala prvih dana marta.

Pripremna nastava

Ova aktivnost se kontinuirano sprovodi od 2013. godine i do sada je više od 1000 đaka prošlo kroz besplatnu pripremnu nastavu, a u ovoj 2021. godini, cilj nam je da omogućimo mladima da prate nastavu klasično, ukoliko nam uslovi pandemije Korona virusa to dozvole, te u manjim grupama kako bi što bolje savladali gradivo iz zbirke zadataka.

Pripremnu nastavu loznički mali maturanti pohađaće nešto više od tri meseca, dok će za nastavu iz budžeta Grada biti izdvojeno 500.000 dinara. Zbog uslova pandemije će biti primljeno manji broj učenika nego prethodnih godina, uz blagovremeno  obaveštenje, u lokalnim medijima i na zvaničnom sajtu Kancelarije za mlade grada Loznica,  o početku prijava i ove godine – navodi se u saopštenju KZM Loznica.