Razmatranje programa poslovanja javnih preduzeća na četvrtom zasedanju Privremenog organa grada Loznice

Na četvrtom zasedanju Privremenog organa grada Loznice koji je održan danas razmotreno je više programa poslovanja javnih preduzeća i ustanova kroz podršku koju imaju od Grada Loznice kao svog osnivača.

Data je saglasnost na programe budžetske podrške javnim preduzećima „Vodovod i kanalizacija“, „Naš dom“ i „Toplana“ a kod ustanova, Biblioteci Vukovog zavičaja, predškolskoj „Bambi“, Centru za kulturu Vuk Karadžić“, Centru za socijalni rad, „Lagatoru“ i gradskoj organizaciji Crvenog krsta. Saglasnost o raspodeli dobiti za 2022. godinu stigla je za preduzeća iz javnog sektora „Vodovod i kanalizacija“, „Parking servis“, „ Loznica Razvoj“ kao i na predlog odluke o utvrđivanju prosečnih cena za porez na nepokretnu imovinu građana u idućoj godini.

Javno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“, kako je saopšteno, uspešno realizuje projekat snab devanja tehničkom vodom Gornje i Donje Badanje, Pomijače, Gornje i Donje Sipulje. Završene su tri bunarske arterije i otkupljeno zemljište od 20 ari kojim će upravljati loznički vodovod. Postavljene su crpne pumpe i hidranti koji ispumpavaju 2,6 litara tehničke vode u sekundi što će tokom leta biti korisno za stočare i ratare iz ovog kraja .

Privremeni organ Grada Loznice je jednoglasnim izjašnjavanjem prihvatio javni ugovor o gradsko_prigradskom prevozu putnika na linijskim paketima „A“ i „B“, kojim je, kako je ocenjeno u Odeljenju za privredu i lokalni ekonomski razvoj, nastavljena dobra praksa iz ranijeg perioda.

Na opšte zadovoljstvo građana, treću godinu zaredom, realizuje se gradska inicijativa o sufinansiranju projekata održavanja i unapređivanja svojstava stambenih zgrada – zamene postojećih fasada i termoizolacija, zatim opreme i instalacija u zgradama i krovova.

Na zasedanju Privremenog organa grada prihvaćen je predlog Odluke o raspisivanju javnog poziva za dodelu bespovratnih novčanih sredstava mladim bračnim parovima za kupovinu, izgradnju i rekonstrukciju kuća sa okućnicom na seoskom području za 2023. godinu kao i zaključak o uvećanoj jednokratnoj novčanoj pomoći preko Centra za socijalni rad i izmene finansijskih planova mesnih zajednica.