Zdravstveni centar Loznica svečano obeležio lekarsku slavu Sveti Vrači

U Zdravstvenom centru Loznica, danas je svečano obeležena lekarska slava Sveti Vrači, uz tradicionalno lomljenje slavskog kolača. Dr Jadranka Marinković, vršilac dužnosti direktora Zdravstvenog centra Loznica, pozdravila je zvanice i predstavila svoje pomoćnike – dr Kristijanu Ilić, pomoćnika direktora za sekundarni nivo, i dr Željka Dišića, pomoćnika za primarni nivo zdravstvene zaštite.

U svom govoru, dr Marinković je izrazila zahvalnost predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije za izdvajanje značajnih sredstava za razvoj zdravstvene infrastrukture u Loznici. Naglasila je velike investicije u izgradnju Hirurško-ginekološkog bloka i rekonstrukciju postojećih objekata, sa ukupnom vrednošću od 1,8 milijardi dinara, finansiranih iz budžeta Republike Srbije i budžeta grada Loznice.

Takođe je istakla nastavak rekonstrukcije Opšte bolnice Loznica, čija je vrednost procenjena na 4 milijarde dinara, finansiranu iz budžeta Republike Srbije. Pored toga, naglašena je isporuka medicinske dijagnostičke opreme za Opštu bolnicu Loznica, vredne 9,3 miliona eura, takođe finansirane iz državnog budžeta.

Posebno je zahvalila gradonačelniku Loznice, Vidoju Petroviću i Gradskoj upravi na podršci i pomoći u radu Zdravstvenog centra, uz podsećanje da je iz budžeta grada Loznice uloženo 133 miliona dinara za potrebe Dom zdravlja „Dr Milenko Marin“, uključujući rekonstrukciju, nabavku vozila i medicinske opreme, kao i poboljšanje infrastrukture.

Dr Marinković je istakla značaj spajanja Opšte bolnice i Doma zdravlja u Zdravstveni centar Loznica, koji sada zapošljava 1.273 radnika, uključujući 244 lekara. Naglasila je važnost međusobnog uvažavanja i saradnje među kolegama, kao i težnju ka podizanju kvaliteta pruženih zdravstvenih usluga.

Na kraju, svim kolegama lekarima i zdravstvenim radnicima čestitala je slavu Sveti Vrači, ističući ponos i privilegiju bavljenja ovom humanom profesijom. Proslava je završena koktelom, označavajući zajedništvo i posvećenost zdravstvenog sektora u Loznici, navodi se u saopštenju lozničke zdravstvene ustsnove.