Dr Jadranka Marinković na čelu novog Zdravstvenog centra Loznica

Opšta bolnica Loznica i Dom zdravlja „Dr Milenko Marin“ zvanično su spojeni u jedinstvenu celinu – Zdravstveni centar Loznica. Ovaj potez, odobren Odlukom Vlade Republike Srbije, predstavlja značajan korak u reorganizaciji i unapređenju zdravstvenih usluga u regionu.

Prema rešenju Ministarstva zdravlja od 30. oktobra 2023. godine, za v.d. direktora Zdravstvenog centra Loznica imenovana je dr Jadranka Marinković, specijalista urologije sa subspecijalizacijom iz onkologije. Dr Marinković, koja dugi niz godina radi na odeljenju urologije, poznata je po svom stručnom radu i posvećenosti pacijentima.

Njene prve akcije na novoj poziciji uključuju imenovanje ključnih saradnika:

  • Dr Kristijana Ilića, specijalista anesteziologije sa reanimatologijom, za pomoćnika direktora za sekundarni nivo zdravstvene zaštite.
  • Dr Željka Dišića, specijalista radiologije, za pomoćnika direktora za primarni nivo zdravstvene zaštite.
  • Snežanu Milivojević za glavnu sestru Zdravstvenog centra.

Ciljevi novog rukovodstva uključuju unapređenje kvaliteta zdravstvenih usluga, poboljšanje uslova za lečenje pacijenata, kao i stvaranje boljih uslova rada za zaposlene. Poseban naglasak će biti na unapređenju tehničke opremljenosti i stručnog usavršavanja zaposlenih, navodi se u saopštenju ove zdravstvene ustanove.