Sve bolja privredna klima

Na zasedanju Gradskog veća u Loznici kojim je predsedavao gradonačelnik Vidoje Petrović, usvojen je Izveštaj o izvršenju budžeta grada u prvom polugodištu ove godine.


Grad Loznica je ove godine, kao i prethodnih, na dobrom putu da budžetsku godinu uspešno završi. Na to upućuju prihodi koji su bili veći za prvih šest ali i devet meseci ove godine, saopšteno je iz Odeljenja za finansije i lokalnu poresku administraciju.

  • Raduje nas saznanje, istakao je gradonačelnik da je uz dobru likvidnost u prvih šest meseci ostvaren veći priliv sredstava od poreza na zarade za 116 miliona dinara, pa su tako, uz ostale prihode, ukupna ostvarenja u budžetu grada veća za 167 miliona dinara nego u istom periodu prošle godine. To je potvrda odlične privredne klime i ekonomske situacije u Loznici, većeg broja zaposlenih što se nastavilo i u devetomesečnom periodu, jer su i ti prihodi sada veći za 272 miliona dinara nego lane, rekao je gradonačelnik Petrović.
    Gradsko veće je danas prihvatilo odluku Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ za otkup jedne katastarske parcele u Donjoj Badanji za iskop istražnog bunara koji će doprineti boljem vodosnabdevanju u toj mesnoj zajednici. Prihvaćena je informacija o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti u javnim preduzećima čiji je osnivač Grad Loznica kao i obavljanju gradsko-prigradskog prevoza na autobuskim linijama iz paketa „A“ i „B“ koji je prethodno razmatran u gradskom Odeljenju za privredu i lokalni ekonomski razvoj.
    Danas je, na redovnom zasedanju Gradskog veća praktično potvrđena odluka o raspisivanju Javnog poziva za dodelu bespovratnih sredstava domaćinstvima u ovoj godini za energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanova na teritoriji Grada Loznice i doneto više imovinsko pravnih rešenja i zaključaka.