Novi cevovod u ulici Slobodana Penezića, proširenje radova na više lokacija

Ova sedmica donosi značajne promene u infrastrukturi vodosnabdevanja Banje Koviljače, jer je započeta rekonstrukcija vodovodne mreže. Plastični cevovod na deonici dužine 300 metara bit će u potpunosti zamenjen novim polietilenskim. Ova investicija, vredna 1,5 miliona dinara, sprovodi se uz podršku lozničkog Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“. Direktor Zoran Divnić ističe da su nedavno završeni i radovi na rekonstrukciji cevovoda u drugim delovima ovog grada.

Ova rekonstrukcija nije izolovan slučaj, već deo šireg plana unapređenja vodovodne infrastrukture u ovom regionu. Nedavno je završena rekonstrukcija cevovoda u Maričkoj ulici, koja se protezala duž 150 metara u mesnoj zajednici Lozničko Polje. Osim toga, radovi se odvijaju i na Lagatoru, gde se trenutno vrši prespajanje 200 metara cevovoda na mestu gde je planirana izgradnja novih stambenih jedinica.

Ovaj niz investicija pokazuje posvećenost Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Loznica unapređenju infrastrukture i obezbeđenju pouzdanog snabdevanja vodom za stanovništvo ovog regiona.

Zoran Divnić, direktor preduzeća, ističe da je nedavno završena rekonstrukcija kompletne vodovodne mreže u ulicama Goce Delčeva i JNA u ovoj mesnoj zajednici, čime su unapređeni uslovi za građane.

„Dalje u planu je unapređenje vodosnabdevanja u pet udaljenih mesnih zajednica, a to su Banja Badanja, Gornja Badanja, Gornja i Donja Sipulja i Pomijača. Zahvaljujući sredstvima Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Loznica, ove zajednice će uskoro moći da se oslone na redovno snabdevanje tehničkom vodom. To će doneti značajne koristi za građane ovih mesta, poboljšavajući kvalitet njihovog svakodnevnog života, objašnjava Divnić.

Ova investicija ne samo da će obezbediti bolje uslove za život građana Banje Koviljače i okolnih mesnih zajednica, već će takođe doprineti unapređenju infrastrukture i ekonomske aktivnosti u regionu. Javno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ Loznica nastavlja da se bavi modernizacijom vodovodne mreže i vodosnabdevanjem kako bi obezbedilo bolju budućnost za sve građane u ovom delu Srbije.