Sledeće sedmice u Loznici seminar o bezbednosti i zdravlju na radu: Novi zakon i aktuelne teme

Centar za nauku i istraživanje u Loznici organizuje jednodnevni seminar 6. oktobra 2023. godine, s početkom u 11 časova, u ulici Luke Stevića broj 8. Na skupu će se razmatrati ključne teme vezane za bezbednost i zdravlje na radu, sa posebnim osvrtom na novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu.

Ovaj događaj će okupiti renomirane stručnjake, profesore fakulteta, saradnike iz oblasti bezbednosti, inspektore rada iz Mačvanskog okruga i ostale relevantne aktere u oblasti bezbednosti na radu. Program skupa je izuzetno bogat i obuhvata niz značajnih tema.

Skup će započeti u 11:00 časova obraćanjem osnivača Centra za nauku i istraživanje. Nakon toga, u 11.15 časova, uslediće diskusija na temu novog Zakona o bezbednosti i zdravlju na radu, uz komentare i tumačenja predstavnika Uprave za bezbednost i inspektora rada Mačvanskog okruga.

Nakon diskusija, planirana je pauza i osveženje u 12:45 časova, pružajući učesnicima priliku za neformalno druženje i razmenu mišljenja.

U 13:00 časova, profesor dr Dragan Cvetković, će održati predavanje na temu buke i vibracija u radnoj i životnoj sredini, pružajući uvid u ove važne aspekte za očuvanje zdravlja na radnom mestu.

Završni deo skupa, planiran za 14:30 časova, posvećen je otvorenoj diskusiji o temama skupa, a diskusiju će otvoriti prof. dr Ivan Ristić.

Ovaj skup predstavlja dragocenu priliku za stručnjake i istraživače da razmene iskustva i uvide u oblasti bezbednosti na radu i zdravlja na radnom mestu, uz fokus na primenu novog zakona i aktuelne teme.