Podrška u tragediji: Gradonačelnik Loznice posetio porodicu Maksimović

Gradonačelnik Loznice, Vidoje Petrović, posetio je porodicu Maksimović koja je pretrpela neizmernu tragediju gubitkom braće Milana (47) i Milisava (49) Maksimovića. On je uručio školski pribor i laptop deci kako bi im olakšao povratak u školske klupe. Gradonačelnik je takođe razgovarao sa porodicom i sagledao njihove potrebe za nadolazeći period, kako bi dobili podršku u skladu sa mogućnostima budžeta Grada.

Početkom januara porodica Maksimović iz Lipničkog Šora doživela duboku tragediju gubitkom braće Milana (47) i Milisava (49). Ostavili su za sobom neutešne supruge, majku i petoro dece, s tim da je Milisav ostavio troje, a Milan dvoje. Ovaj iznenadni gubitak ostavio je porodicu u teškom emotivnom ali i materijalnom stanju.

U znak podrške porodici u ovim teškim trenucima, gradonačelnik Loznice, Vidoje Petrović, posetio je njihov dom pred početak nove školske godine. Uručio je školski pribor i laptop deci, omogućavajući im da se što bolje pripreme za nastavu i izazove koje donosi školovanje.

Tokom posete, gradonačelnik je razgovarao sa porodicom kako bi saznao šta im je najpotrebnije, posebno imajući u vidu predstojeću zimu. Petrović je istakao da će se uložiti maksimalni napor u skladu sa budžetskim i zakonskim mogućnostima kako bi se podržala ova porodica.

„Uradićemo sve što je moguće, od materijalne pomoći do pružanja podrške majkama kako bi se zaposlile i obezbedile svoje porodice. Naša podrška, ne samo za ovu porodicu, već i za sve ostale građane, uvek je prisutna“, rekao je gradonačelnik.

Podsećamo da su braća Milan i Milisav preminuli u istom danu, saznajući za tragičan događaj koji se desio. Milan se nalazio na fudbalskom turniru u Sloveniji kada je stigla tužna vest o njegovoj iznenadnoj smrti. Obojica su ostala bez oca u ranim godinama, što je učvrstilo njihove veze. Njihova dobrota i predanost u suočavanju sa životnim izazovima ostavili su dubok trag u zajednici. Porodica Maksimović poznata je po svojoj jednostavnosti i bliskosti, a braća su se isticala svojom spremnošću da pruže pomoć komšijama i prijateljima.