Vrtići u Loznici spremni za mališane

Vrtići PU Bambi u Loznici će spremno dočekati početak nove radne godine u petak, prvog septembra, i novoupisane mališane nakon završenog ovogodišnjeg konkursa, izjavila je Ivana Savić, direktorica ustanove.

Prema njenim rečima, svi objekti su u potpunosti sređeni, tamo gde je bilo potrebno obavljene su popravke, sanirani krovovi, podovi, završeno krečenje i generalno raspremanje kako bi mališani ušli u čiste i bezbedne objekte.

Iz ustanove podsećaju da je u toku potpisivanje ugovora sa roditeljima čija su deca upisana u vrtiće, kao i da je rok 31. avgust. Roditelji koji su na odmoru i koji su se se javili zaposlenima u PU Bambi, ugovore mogu potpisati i kasnije.

Prilikom potpisivanja ugovora za narednu radnu godinu roditelji čija su deca ranije upisana u ustanovu moraju priložiti dokaz o izmirenju svih obaveza za prethodnu godinu.

Roditelj je takođe dužan da dokaz o zdravstvenom stanju deteta i urednom vakcinisanju dostavi na uvid prilikom potpisivanja ugovora.

Po završetku ovogodišnjeg konkursa za upis dece u radnu 2023/2024. godinu upisano je 198 novih mališana. Ove godine je bilo 690 zahteva za upis dece, dok se na takozvanoj listi čekanja za mesto u vrtiću nalazi 425 dece.