Revitalizacija Omladinskog parka

U sklopu ovogodišnjeg letnjeg kalendara radova na gradskoj infrastrukturi, posebna pažnja se posvećuje obnovi i unapređenju zelenih površina širom grada. Pored većih projekata kao što su rekonstrukcija puteva i ulica, svakodnevni napori su usmereni ka očuvanju i proširivanju zelenih površina, a sve to pod okriljem Javnog preduzeća „Loznica Razvoj“.

Jedna od ključnih lokacija koja privlači pažnju je Omladinski park na Lagatoru, gde je nedavno završen niz radova, a sada je fokus usmeren na revitalizaciju jezera. Ovaj poduhvat uključuje pažljivo čišćenje i rekonstrukciju sistema za odvodnjavanje, dok su radnici angažovani na ispuštanju vode radi uklanjanja nanosa, objasnjava direktor JP Loznica razvoj, Nikola Dragićević.

„Naš cilj je da očuvamo prirodnu lepotu Omladinskog parka i omogućimo građanima kvalitetno mesto za odmor i rekreaciju. Kroz pažljivo planiranje i saradnju sa relevantnim stručnjacima, verujemo da ćemo ostvariti pozitivan uticaj na okolinu i život građana Loznice“, ističe Dragićević.