Iz gradskog budžeta za OŠ „Jovan Cvijić“ ove godine opredeljeno 18 miliona dinara

Grad Loznica ove godine za izgradnju gasne kotlarnice u OŠ „Jovan Cvijić“ iz budžeta izdvaja sredstva u iznosu od 18 miliona dinara. Projektna dokumentacija je završena, a kompletan posao bi trebalo da bude okončan do početka nove grejne sezone.

Prvim rebalansom budžeta grada Loznice za ovu godinu značajno su uvećana sredstva za osnovno i srednje obrazovanje. Uvećanje od 18 miliona dinara, kada je u pitanju osnovno obrazovanje, odnosi si se na izgradnju gasne kotlarnice u OŠ „Jovan Cvijić“.

Rukovodstvo i zaposleni jedne od najvećih škola na teritoriji grada, uz zahvalnost lokalnoj samupravi, sa nestrpljenjem očekuju realizaciju ovog, višestruko, značajnog projekta.

Direktor škole, Milenko Đurović, je napomenuo da je postojeća kotlarnica pre svega ekološki problem jer je veliki zagađivač životne sredine. Izgradnjom nove kotlarnice značajno će se smanjiti emitovanje štetnih gasova, ali i stvoriti bolji uslovi za boravak dece i rad zaposlenih u školi.

Ukoliko se sve bude odvijalo po planu, nova gasna kotlarnica u OŠ „Jovan Cvijić“ u Loznici trebalo bi da bude završena do početka nove grejne sezone.