Novi projekti uređenja saobraćajnica i parkinga u Loznici

U skladu sa strategijom unapređenja infrastrukture, Loznica se nalazi na putu ka značajnim promenama u segmentu infrastrukturnih projekata.

Direktor Javnog preduzeća Loznica Razvoj, Nikola Dragićević, istakao je značaj rekonstrukcije saobraćajnica i proširenja parking kapaciteta u različitim delovima grada.

Ovaj projekat obuhvata ne samo asfaltiranje puteva i ulica u gradu i seoskim područjima, već i fokusiranje na rekonstrukciju trotoara i javnih površina u gradskim mesnim zajednicama. Tokom jula meseca, ulice Generala Jurišića dobile su potpuno nov asfaltni zastor, zajedno sa savremenim pešačkim stazama. Ne samo da se radi na putevima, već je izvršena i rekonstrukcija blokovskog parkirališta kod upravne zgrade lozničkog javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija, što je značajno obogatilo opcije parkiranja u ovom delu grada.

Žitelji mesne zajednice Novo naselje takođe su dobili značajna ulaganja u proteklom investicionom ciklusu. Kapitalni projekti, finansirani iz gradskog budžeta, uključuju kompletnu rekonstrukciju Bulevara Dositeja Obradovića, koja obuhvata semafore i novih 110 parking mesta, kao i rekonstruisanu Ulicu Georgija Jakšića, koja se pruža na 980 metara i obuhvata 105 novih parking mesta. Ovim investicijama značajno se podiže kvalitet života žitelja ovih delova grada.

Dragićević je naglasio da se u Novom naselju investiralo 33 miliona dinara za nova blokovska parkirališta. Dodatno, u saradnji sa predstavnicima Skupštine stanara i građana, u pripremi je izgradnja novog blokovskog parkinga za 65 automobila. Ovaj parking nalaziće se u blizini stambenog bloka sa lamelama i Osnovne škole „Kadinjača“. Projekat je u naprednoj fazi i očekuje se da će ubrzo dobiti zeleno svetlo za realizaciju.

Projekat novog blokovskog parkinga predstavlja odgovor na dugogodišnji problem parkiranja u ovom delu Loznice. Idejni i urbanistički projekti su pripremljeni, a kompletni radovi će početi nakon dobijanja građevinskih dozvola. Ovaj ambiciozni poduhvat značajno će olakšati život žitelja i unaprediti infrastrukturu Loznice.

U sledećem periodu, grad Loznica može se očekivati da nastavi sa investicijama i unapređenjem infrastrukture, što će sigurno imati pozitivan uticaj na životni standard i opšti prostor grada.