Nove staze i oaze rekreacije u centru Loznice

Završavajući investiciju u obnovu staza pored igrališta kod Železničke stanice, Loznica je obogatila svoju rekreativnu infrastrukturu i priredila novi prostor za sportske aktivnosti raznih generacija.

Ova investicija nije samo doprinos razvoju fizičke aktivnosti, već i zalaganje za podizanje kvaliteta života u centru Loznice. Direktor JP „Loznic razvoj“, Nikola Dragićević i Dragan Đokić iz Saveta mesne zajednice Novo naselje, obišli su radove i izrazili predanost stvaranju oaze za sve uzraste.

Podstaknuta inicijativom gradonačelnika, izgradnjom više od deset igrališta i otvorenih teretana, Loznica želi da se svakoj generaciji pruži mogućnost za aktivan i zdrav život.

Član Gradskog veća Marko Jovanović naglasio je važnost saradnje kako sa profesionalnim sportistima, tako i sa rekreativcima.

Sa obnovljenim stazama i novom podlogom, rekreativci sada imaju sigurno mesto za trčanje i hodanje, što doprinosi bezbednosti i smanjuje rizik od povređivanja ili zglobnih uganuća.

Novi sportski i rekreativni prostori ne samo daju šansu za zdraviji način života, već i stvaraju mesto za druženje i sportsko susretanje u večernjim satima.