Danas završeno asfaltiranje u Radničkoj ulici, na Gradilištu

Na inicijativu gradonačelnika Vidoja Petrovića na području grada Loznice nastavljaju se radovi na rehabilitaciji putne infrastrukture.

U sklopu pomenutih aktivnosti, danas je završeno asfaltiranje dela puta u Radničkoj ulici na Gradilištu.

Aktivnosti na inicijativu gradonačelnika intezivirane su u skladu sa razgovorima koji su vođeni sa predstavnicima svih mesnih zajednica sa područja grada Loznice, u skladu sa njihovim potrebama i zahtevima. Formirana je Radna grupa koja je sagledala stanje na terenu i pristupila izradi plana po kom se odvijaju planirane aktivnosti – rekao je Nikola Dragićević, direktor JP Loznica razvoj koji je danas obišao završne radove u Radničkoj ulici na Gradilištu.

U prvoj fazi radova, planirana je rekonstrukcija Radničke ulice na Gradilištu u dužini od oko 300 metara, 5 metara širine, kao i obostrani trotoari širine 1,5 metar. Kako je naveo direktor JP Loznica razvoj vrednost radova je 5,5 miliona dinara i dodao da je u planu rekonstrukcija ostalih ulica na Gradilištu.

Dragićević je podsetio na radove koji se trenutno izvode na području grada Loznice. Kako je rekao, radi se podzida u MZ Trbušnica, kako bi se sprečilo izlivanje reke koja protiče kroz to mesto. Takođe se izvode radovi na uređenju blokovskog parkinga oko upravne zgrade „Vodovoda“, na delu između ulica Svetog Sava, Georgija Jakšića i Bulevara Generala Jurišića. Ti radovi su planirani da budu završeni sredinom naredne nedelje, ukoliko vremenske prilike to dozvole. U seoskim mesnim zajednicama, takođe, se vrši redovno održavanje putne mreže. Građevinska sezona već duži niz godina u Loznici traje neprekidno – ističe Dragićević.