Zvorničko ljeto – leto koje traje već 22 godine

Od 02. avgusta koncertom Sergeja Ćetkovića počinje tradicionalna manifestacija Zvorničko ljeto, koja se organizuje već 22 godine. U sedam dana Zvorničani i njihovi gosti moći će da uživaju u različitim dešavanjima. Na gradskoj plaži na glavnoj bini biće održani i koncerti Dragane Mirković, Breskvice, Harija Varešanovića i grupe Kerber, kao i di-džej žurka.

Na košarkaškom igralištu na gradskoj plaži biće organizovane dve filmske projekcije u okviru letnjeg bioskopa, između topola Zvornički kotlić, sa gradske plaže startovaće i regata „Drina je samo jedna“.

Na platou ispred Kasine Avantura animatori za najmlađe posetioce napraviće avanturu. Na istom platou nastupiće i guslari, slikarska kolonija „Paleta“ i održaće se Memorijalni šahovski turnir „Boro Vukajlović“. Tematska turistička šetnja „Stopama kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića“ biće organizovana u saradnji sa Turističkom organizacijom Malog Zvornika gdje će se učesnici sresti na mostu u toku manifestacije „Ljudi i mostovi“.

Završnica Zvorničkog ljeta je obeležavanje gradske slave Svete Petke Trnove. Tog 08. avgusta na Đurđev gradu crkva Svete Petke Trnove će obeležiti svoju slavu svetom liturgijom u jutarnjim časovima, dok će večernja služba biti održana u Hramu rođenja Svetog Jovana Krstitelja. Litiju će predvoditi episkop zvorničko-tuzlanski Fotije, a lomljenje slavskog kolača održaće se na platou ispred Kasine.

Koncertom grupe Kerber na gradskoj plaži biće završeno Zvorničko ljeto 2023. godine. Tokom svih sedam dana na gradskom šetalištu biće organizovan Ljetnji bazar.

Izvor: gradzvornik.org