Država ulaže u izgradnju atmosferske kanalizacije u Malom Zvorniku

Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek  i predsednik opštine Mali Zvornik Zoran Jevtić, potpisali su danas, u Opštinskoj upravi Mali Zvornik, Ugovor o sufinansiranju projekta izgradnje atmosferske kanalizacione mreže.

Vrednost radova je 9.840.000 dinara od čega Ministarstvo za regionalni razvoj izdvaja 5.740.000 a lokalna samouprava učestvuje sa 4.100.000 i obezbeđuje stručni nadzor. Radovi treba da budu završeni do polovine decembra ove godine.

Nakon potpisivanja ugovora, predsednik malozvorničke opštine i ministar Đerlek su imali radni sastanak u kabinetu predsednika Jevtića gde su razgovarali o realizaciji projekata.

Po završetku sastanka, obišli su prostor iza Biblioteke “17. Septembar”, gde će biti izvođeni radovi na izgradnji atmosferske kanalizacione mreže.

Posetu Malom Zvorniku ministar Đerlek je nastavio obilaskom terena gde su 2014. godine poplave pričinile najveću štetu, na lokacijama u Donjoj Trešnjici i Velikoj Reci. Predsednik opštine Zoran Jevtić je ministra izvestio o posledicama koje su ostale nakon te elementarne nepogode i razgovarali su o regulaciji bujičnih vodotokova.