Znanje je najveći kapital – U Gradskoj upravi predstavljeni studijski programi više fakulteta

Grad Loznica je organizovao prezentaciju studijskih programa više fakulteta sa ciljem da učenici srednjih škola dobiju neophodne informacije o upisu i daljem školovanju. Tim povodom pozvani su studenti, kao i oni koji su završili određene fakultete kako bi zajedno sa učenicima srednjih škola razmenili iskustva, razgovarali o prednostima i manama budućih željenih zanimanja.

Na početku prezentacije, prisutne u velikoj sali Skupštine grada Loznice, gde su pored učenika sve četiri lozničke srednje škole, prisustvovali predstavnici Medicinskog, Prirodno – matematičkog, Fakulteta bezbednosti, Pravnog, Ekonomskog i drugih fakulteta, pozdravio je pomoćnik gradonačelnika Ljubinko Đokić, resorno zadužen za obrazovanje.

Prema podacima NSZ na području grada Loznice nedostaje mašinskih, građevinskih, saobraćajnih i elektro inženjera, kao i profesora matematike, fizike, hemije, psihologije, pedagogije. Sve one koji se opredele za neko od pomenutih zanimanja čeka siguran posao – poručio je Đokić i dodao da je znanje najveći kapital koji niko ne može oduzeti, kao i da se snaga jednog grada meri po broju obrazovanih ljudi i kvalitetu njihovog znanja.

Namera rukovodstva grada jeste da učenici upišu te fakultete, ali i da se po završetku školovanje vrate u naš grad i da zajedno sa svojim vršnjacima i budućim naraštajima grade bolju Loznicu u kojoj će moći da ostvare sve svoje želje.

Grad Loznica godinama izdvaja sredstva za stipendiranje najboljih učenika i studenata, kao i za sve one koji se takmiče i postižu rezultate. Ove godine za studente koji su imali prosek 9 i više obezbeđene su stipendije. Đokić je istakao da grad trenutno stipendira 92 studenta i 52 učenika.

Jedan od predavača i predstavnik Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu bila je Gorica Vidović, inače, doktor medicine i student doktorskih akademskih studija, zaposlena na Institutu za kardiovaskulrane bolesti Dedinje.

Ona je poručila budućim kolegama da dobro razmisle šta će upisati  i završiti jer će to raditi ceo život, a ako budu izabrali da budu zdravstveni radnici to znači da moraju imati mnogo humanosti u sebi i biti spremni na odricanja.