Tri devojčice iz OŠ Kadinjača postigle uspeh na državnom takmičenju iz fizike

Republičko takmičenje osnovnih škola iz fizike održano je u Požarevcu od 21. do 23. aprila. Učenice šestog razreda OŠ „Kadinjača“ donele su čak tri nagrade sa ovog prestižnog takmičenja. Iskusni nastavnik Selimir Lazić, zaposlen u ovoj školi, već godinama sprema učenike za takmičenje i gotovo da nema godine kada sa svojim đacima nije osvojio neku od prve tri nagrade na republičkom takmičenju.

Inače, na ovo takmičenje plasiralo se pet učenika iz OŠ Kadinjača. Ove godine na pomenutom takmičenju učestvovalo je ukupno 600 učenika, šestog, sedmog i osmog razreda iz čitave Srbije.

Sara Savčić, učenica šestog razreda OŠ Kadinjača, osvojila drugo drugo mesto, a pored fizike učestvovala je i na takmičenjima iz srpskog i matematike.

Iako fizika važi za jedan od težih i manje popularnih predmeta Milicu Bošković, učenicu OŠ Kadinjača, to nije omelo da takođe osvoji drugo mesto na republičkom takmičenju iz fizike u Požarevcu. Fiziku voli, a učenje i priprema za takmičenje joj nisu predstavljali teret jer sat vremena dnevno, koliko je od oktobra dodatno posvećivala tom predmetu, u njenom slučaju nije uticalo na ostale školske atkivnosti.

Kao trećeplasirana na ovom značajnom takmičenju Sofija Savičić iz OŠ Kadinjača nosi lepe utiske iz Požarevca.

Direktor OŠ “Kadinjača“, Nada Ostojić, ističe da je ponosna na svoje učenike i nastavnike i dodaje da svake godine učenici te škole donesu veliki broj nagrada sa opštinskog, okružnog i republičkog nivoa, što je ujedno i pokazatelj rada u školi.