Dva zlata i bronza za naše karatiste

U Čačku je održano međunarodno takmičenje “52. Zlatni pojas Čačka” koje je za dva dana okupilo 2000 takmičara iz 22 države. Turnir je zavidnom nivou organizovao KKS Borac Čačak i svrstan je medju najznačajnije evropske događaje po kvalitetu i broju učesnika.

Iz KK Šampioni Banja Koviljača nastupilo je 5 takmičara koji su uspeli da osvoje tri medalje, dve zlatne i jednu bronzanu.

Perjanica kluba, Brankica Negovanović, reprezentativka Srbije i članica Sportske jedinice MUP-a Srbije, dominirala je u seniorskoj i mlađe seniorskoj U21 -55kg konkurenciji gde je sa 8 mečeva bez ijednog izgubljenog poena osvojila dve zlatne medalje.

Konkurencija je bila izuzetno jaka jer seu pomenutim kategorijama takmičilo preko 20 takmičarki od kojih su neke osvajačice evropskih i svetskih medalja pa je samim tim Brankičin uspeh još značajniji.

Druga takmičarka Valentina Vukašinović imala je dobar nastup i uspela je da osvoji 3. mesto u kategoriji juniorke -48kg. Klub su predstavljali i Tijana Mijailović, Marko Vukašinović i Milan Negovanović koji ovaj put nisu uspeli da se domognu medalja.

Na istom takmičenju nastupao je i član kluba “Šampioni sa Drine”,  Bogdan Negovanović, koji je u borbama u kategoriji  muške nade -37kg  osvojio 3. mesto.