KZM Loznica: Proširenje kapaciteta za pripremnu nastavu

Prijave za pripremnu nastavu će ove godine biti otvorene od 20.februara i trajaće 5 radnih dana, od ponedeljka do petka. Svako će moći da se prijavi, a biće prosireni timovi predavača koji ce raditi sa mladima.

Iz Kancelarije za mlade, preko koje se sprovodi pripremna nastava, ističu da se proširenjem kapaciteta predavača omogućava bolja podrška mladima i veći broj grupa kako bi pružli kvalitetniju uslugu učenicima.


„Kao i svake godine i ove 2023. pripremna nastava će biti BESPLATNA a pored samog predavanja, učenici će imati mogućnost konsultacija sa predavačima, mentorsku podršku preko drustvenih mreža, kao i korišćenja prostorija Omladinskog centra za vežbanje i dopunske časove.Nastavićemo sa praksom da imamo termine i prepodne i poslepodne, jer cemo omoguciti ucenicima iz Republike Srpske da se prijave na pripremnu nastavu, njihove škole su obrnuta smena u odnosu na smene u lozničkim skolama“, kaže Bojan Lučić, koordinator KZM Loznica.

Ovaj program se sprovodi u Omladinskom centru od 2013. godine i do sada je preko 2200 učenika prošlo kroz pripremnu nastavu koji su postizali odlične rezultate na prijemnom ispitu za upis u srednje škole. 


Ovo je samo jedan u nizu programa, kroz čiju realizaciju Grad Loznica, kontinuirano radi na unapređenju položaja mladih, pružanju podrške u obrazovanju i obezbeđivanju jednakog položaja mladih iz osetljivih grupa, promoviše različitosti, toleranciju i solidarnost među mladima.